Trainingen persoonlijke leiderschap voor leiders en managers; krijg grip op onbewuste processen

The Wave biedt trainingen voor leidinggevenden om gericht, gedragen en effectief teamprocessen te beïnvloeden. Daarvoor bestaan diverse stijlen van leidinggeven. Wij trainen teamleiders zowel individueel als in groepsverband in persoonlijk leiderschap en leiderschapsstijlen.

Loop jij ook vaak te trekken aan een dood paard?

Sommige teams functioneren bijna vanzelf als een systeem. In andere teams wil het gewenste groepsproces echter maar niet op gang komen. Heb jij als leidinggevende ook vaak het gevoel dat je loopt te trekken aan een dood paard? Wil je als leidinggevende het teamproces op de werkvloer effectief bijsturen? Dan is het zaak om draagvlak te creëren. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Wij helpen je verder!

Krijg grip op onbewuste processen

Opvattingen, overtuigingen, motivaties en andere onbewuste processen bepalen menselijk gedrag in belangrijke mate. Begrip van deze onbewuste processen is van wezenlijk belang om grip op het teamproces te krijgen. Met onze trainingen krijgen  teamleiders en managers inzicht in wat mensen beweegt. Je leert leiding geven om gedrag effectief te veranderen, onder meer met situationeel leiderschap en coachend leidinggeven.

Training Faciliteren

Als facilitator ben je het cement tussen de stenen. Je brengt alle benodigde disciplines binnen het team bij elkaar en zorgt voor verbinding tussen alle teamleden. 
Tijdens deze training krijg je werkvormen aangeboden om op interactieve wijze het maximale uit je mensen te halen. Zo kom je met oplossingsgericht coachen tot effectieve samenwerking binnen je team.

Oorzaken van disbalans

Disbalans in een team kan diverse oorzaken hebben. Denk aan dominantie van verbaal sterke en invloedrijke teamleden, cynisme, het stille of teruggetrokken teamlid, onderlinge competitie en desinteresse. Met de training Faciliteren leer je hiermee op effectieve wijze omgaan. Denk hierbij aan:

  • de voorbereiding en ingrediënten van een goede teambijeenkomst
  • omgaan met stoorzenders en de stille krachten
  • praktijkgerichte werkvormen en vaardigheden
  • evaluatie en reflectie